En stjälk selleri. (6 – 8 pers)1 helt stycke märgpipa med ben, ca 2 kilo. 1. Sätt ugnen på exakt under kokpunkten (prova dig fram, temperaturangivelsen stämmer ofta inte)
Denna höstens första gryta är lagad på märgpipa, smaksatt med stjälkselleri, gul lök, vitlök, sardeller (jo, men visst), fylligt och fruktigt rödvin, ett knippe örter samt torkade trattisar
Skala och hacka löken, ansa och skiva sellerin samt skala och pressa vitlöken. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. 75 g blekselleri. Lägg alltsammans i en kastrull, häll på 1 msk av buljongen och sjud lök och selleri mjuka ca 3 minuter under omrörning. 1 skiva benfri mörad märgpipa,. 75 g blekselleri
bog eller märgpipa. 4 stjälkar selleri i bitar. 4 stjälkar selleri i bitar. KÖTTGRYTA FRÅN PROVENCE. Köttet får ligga i en marinad på rödvin, soya, senap och timjan
Oxbringa, märgpipa el. Skär lök, morötter och selleri i stora bitar och lägg i botten på en långpanna eller ugnsform tillsammans med några kvistar av de färska kryddorna och lagerbladen
Serveras med sylta på märgpipa, krispig oxfilé och rödvinssky smaksatt med brynt smör”Rätten som lagades av ingredienserna i den okända varukorgen blev så här