Märgpipa rödvin recept

Grillad märgpipa med honung- & balsamicoglace

Ett mustigt rödvin tex en Sangiovese från Maremma passar bra till. Märgpipa är lite tuffare kött som kräver lite längre tillagning, oftast används det som kokkött och det passar det utmärkt till
Biff i rödvin med peppar

Biff i rödvin med peppar

Slå på rödvin såa tt det knappt täcker köttet. 1 kg högrev eller märgpipa. 1 flaska rödvin. 1 kg högrev eller märgpipa. 1 flaska rödvin

Boeuf Bourgignon

Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 3 dl rödvin. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 3 dl rödvin
Novembergryta

Novembergryta

700-800 g högrev eller märgpipa. 2½ dl rödvin. Skär köttet i grytbitsstorlek och bryn det i olja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta
Höstens första gryta

Höstens första gryta

Denna höstens första gryta är lagad på märgpipa, smaksatt med stjälkselleri, gul lök, vitlök, sardeller (jo, men visst), fylligt och fruktigt rödvin, ett knippe örter samt torkade trattisar
Köttgryta med rödvin och linser

Köttgryta med rödvin och linser

Ingredienser till 4 personer1kg högrev, vi skall äta mer framdelskött som högrev och märgpipa. 2 dl rödvin10 smålökar typ charlotten eller pärllök2 morötter2 klyftor vitlök2 palsternackor6-8 dl engelsk buljong (vatten). 1kg högrev, vi skall äta mer framdelskött som högrev och märgpipa
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

högrev eller märgpipa). Putsa köttet och skär det i munsbitar, ett par centimeter i kubik. Hetta upp en stekpanna med lite av smöret i taget
Mustig gulaschgryta

Mustig gulaschgryta

  Servera med nybakat bröd, en klick yoghurt och ett kraftigt rödvin. 8 personer 3 kg högrev eller benfri märgpipa  4 st gula lökar 2 tsk salt 2 msk paprikapulver 1 st citron, finrivet skal 2 tsk torkad timjan 1 tsk torkad mejram 4 st vitlöksklyftor 2 tsk stött kummin, hel 1 tsk cayennepeppar   5 dl vatten   4 st mörk oxbuljong, tärningar 8 st paprika, gul och röd  Tillagning Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest. 3 kg högrev eller benfri märgpipa
Älgfrossa !

Älgfrossa !

Tag en stor kastrull och sätt allt köttrens, grönsaksputs och skalrester och märgpipan i kastrullen. Fyll på med allt vatten och halva mängden rödvin

Recept på buljong

Delar som helst används är märgpipa, hals, rev, ytterlår och lägg. 1 flaska rödvin. 500 g benfritt nötkött av märgpipan. 1 flaska rödvin. 2 äggvitor 500 g benfritt nötkött av märgpipan

Pepparbiff i rödvin

Slå på rödvin så att det knappt täcker köttet. 1 kg högrev eller märgpipa. 75 cl rödvin. Sätt ugnen på 120 grader

Älgkalops

Ta bort kryddpepparn och tillsätt stekt aubergine, stekt zucchini, tomatpuré, dijonsenap och rödvin, så blir det en helt annan gryta, typ Norrland möter Frankrike

Rödvinsmarinerad högrev

Blanda med rödvin, soja, grönsaker och örter. Vatten ev rödvin. kryddor, kalvbuljongen, ev mer rödvin, det skall bli totalt 9 dl. 1 kg högrev (märgpipa. 1 flaska fylligt rödvin