Jag skar märgpipan i ganska små grytbitar, för jag tycker att det är trevligt med mindre köttbitar. Sedan fräste jag köttet i smör och olja till en fin yta och la ner allt i en stor gryta
Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Kommer ni över ett sånt köttstycke någon gång så tycker jag absolut ni ska testa denna grytan
Bryn köttet och löken och lägg över i en stor gryta efter hand. 2 st köttbuljongtärningar. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri. Skär köttet i 3x3 cm-tärningar. 2 st köttbuljongtärningar. 1,2 kg högrev, eller märgpipa, benfri
Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Stek köttet i smör i omgångar i het panna. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 ½ - 2 timmar, tills köttet är riktigt mört. 1,2 kg Scan högrev eller märgpipa
Krydda med peppar och lyft över köttet i en gryta. Pudra mjölet över köttet i grytan. Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet
Skär märgpipan i grytbitar. Tillsätt köttet med saffran,koriander och spiskummin och alla kryddorna. Häll i vatten så det täcker köttet,smaka av salta om det behövs