Poetiskt, eller hur. Vi köpte en bit märgpipa från Malma Gård här ute på Värmdö som var jättefin. Marockansk gryta med märgpipa från Malma Gård och hur mycket kryddor som helst
1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). Sen hade jag varken steklök eller rimmat sidfläsk hemma så det fick bli vanlig gul lök som jag klyftade i stället och ett paket bacon á 140 gr. Skriv ut receptet/inlägget med eller utan bilder, klicka här (Print Friendly) 6-8 portioner Ingredienser. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår)
märgpipa. Hetta upp en panna eller wok, tillsätt lite olja. högrev. Hacka paprikan, vårlöken och röd chili, Stek i pannan eller woken tillsammans med lite olja i några minuter
Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipaeller ytterlår. högreveller ytterlår. Ringla gärna över lite flytande smör/margarin, eller hyvla några tunna smörskivor och lägg överst