Köttet blev jättemört och smakade underbart tillsammans med kantarellsåsen. Förutom köttet, ingredienserna till mos och sås behövs tomater, riven västerbottenost och neutral olja
Låt det sjuda men bara i några minuter annars blir köttet torrt och tråkigt. Skiva filén i ca ½ cm tjocka skivor och bryn den i smör-oljeblandningen i omgångar
Fördela ut det lufttorkade köttet som blommor i en ugnstålig form med små koppar. Tänk på att botten måste vara platt så att tulpanerna kan stå upp själva
(Jag brukar även ta med det fett/kött som blir över när jag putsat köttet som ska vara till, det ger lite extra smak) Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Stek köttet i smör i omgångar i het panna. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 ½ - 2 timmar, tills köttet är riktigt mört
Stek köttet hastigt och krydda det med salt och peppar. Ta ut bröden och lägg på svampen och köttet. Vad säger du om en lyxig macka med oxfilé och kantareller som toppas med en god pepparrotssås
Kött. Vänd köttet några gånger under tiden. 50 cl porter eller mörkt öl1/2 dl outspädd svartvinbärssaft1/2 dl vatten3/4 dl äkta soya7 torkade enbär7 vitpepparkorn2 tsk timjan 2 skivade gula lökar3 köttbuljongtärningarSås. Lägg i kött och låt det koka på svag värme tills det blir mört, 1,5-2 timmar
Jag har egentligen alltid varit en motståndare till vår slentrianmässiga rätt kött, sås och potatis. Men jag tror jag får äta upp mina ord - jag har ju fått en nykärlek till potatis, och dessutom är det är ju skillnad på kött och kött
För att vi ska få till en hållbarare nivå (kring klimat, hälsa och djurhantering) på hur vi producerar och äter mat så måste vi minska mängden kött vi äter drastiskt och det kött som är kvar behöver vara närproducerat, så klimatneutralt som möjligt och så bra framställt som möjligt