ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
- Spagetti (vet inte riktigt hur många gram det blir, jag har ett pastamått hemma, men typ runt 70-80g pasta per person har jag för mig brukar bli lagom för en hungrig
Börja med att koka spagetti i en stor kastrull, enligt anvisningarna på paketet. Fick bli en köttfärssås med egengjord tomatkross & smält parmesan - där av namnet "lyxigare"
Den här gången använde jag koncenverade champinjoner, men rätten blir ju lite lyxigare med färska. Vi serverade pannan med spagetti, men den kan säker göra sig fint som tillbehör till kött/fågel- eller fiskrätter också
Därför tänkte jag att kanske även ett recept på en aningens lyxigare variant med bland annat rödvin och chipotle också skulle kunna bli väl mottaget ute i era stugor
) och dels i matlagning (kolla gärna in mina tidigare recept på Tunnbrödsrulle med varmrökt lax, kräftstjärtar och saffranskeso och Apelsin- och saffransmakande bulgursallad med varmrökt lax ) Den här pastan känns lite lyxig och festig sådär med dess ingredienser men är ju så oerhört enkel och nsabb att laga och jag tycker nog att den funkar perfa även som vardagsrätt såhär mitt i veckan (fast jag brukar käka den till helgen)