Kanske lite lyxigt för en lunch, men det är ju ändå lördag och till matlåda har jag gårdagens Ugnspannkaka med Blåbär & Äpple , vilken visserligen var sjukt god men kanske inte riktigt ngn lördagsmiddag
Hit gör du med fördel dagen innan tårtan skall serveras. Om du även garnerar med lite salta pinnar så tänk på att inte sätta i dem förrän det är dags att servera
fungerar även medkräftstjärtar. Servera med pasta och några musslor och du tycker om det. Skär laxen i bitar och stek tills den är färdig, lägg sen åt sidan
Ser väldigt lyxiga ut också. Kanterna på laxen ska få en ljusbrun färg. Krydda med salt och peppar. Grovhacka kräftstjärtarna, smula fetaosten och rör ner i bunken
Vi valde att ta en bit bröd och ost till och det kändes lyxigt en helt vanlig måndag. Jag blandade i min fraiche på 5 % med milda mini mat och sen lät jag färsk blomkål, broccoli, purjolök, och paprika koka med en stund. Kryddade med salt, peppar och 1 påse saffran. Till sist fick 400 gr torsk, 100 gr lax och 3 dl kräftstjärtar koka med ett par minuter
) och dels i matlagning (kolla gärna in mina tidigare recept på Tunnbrödsrulle med varmrökt lax, kräftstjärtar och saffranskeso och Apelsin- och saffransmakande bulgursallad med varmrökt lax ) Den här pastan känns lite lyxig och festig sådär med dess ingredienser men är ju så oerhört enkel och nsabb att laga och jag tycker nog att den funkar perfa även som vardagsrätt såhär mitt i veckan (fast jag brukar käka den till helgen)