Rabarbersorbet på kardemummamaräng. I senaste numret av Lantliv Mat och vin fanns det en glimt från Karolina Olson Haglunds nya bok "Laga lyxigt med liten kassa"
Rabarber soppa. rabarber. Ansa rabarbern och ta vara på alla ”skal” och annat som skärs bort. Skär rabarbern i så tunna skivor som möjligt och häll den heta sockerlagen genom en sil över rabarbern
Igår lyxade vi till med nybakad paj till fredagsfikat och satt ute på vårt lilla trädäck och njöt av solen jag och W och senare anslöt även M när han hade lekt färdigt med en kompis
Rabarberpaj är ju alltid gott, men lite extra gott blir det när man har lyxen att laga på egenodlad. Socker på rabarbern behövs inte eftersom mängden i pajdegen räcker
Den här kakan är god att äta bara som den är, men om du vill lyxa till det lite extra så passar det bra att servera kakan med en klick vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass
) Sådan lyx att kunna ha egen rabarber. Åh nu har rabarbern äntligen kommit. Bara jag luktar på rabarberstjälkarna så drar det i munnen och jag känner syran
Till en del av våfflorna serverade jag matiga tillbehör (se tips nedan) och till resten serverade jag rabarber- och hallonsylt med chiafrön och ytterst lite honung som sötning
Till skillnad från socker innehåller torkade aprikoser såväl fibrer som många vitaminer och mineraler, exempelvis A-vitamin och järn, och det är ju inte fel att få ett vitamintillskott när man lyxar till det
Jag rekommenderar även min enkla chiasylt med rabarber och hallon (som självklart kan göras på bara hallon eller andra bär) till sconesen – lättlagad och med lite nyttigheter i lyxen
Hösten gör sig påmind på fullt allvar och har du lyxen av att ha lite fryst rabarber kvar så återupplev lite sommarsmaker genom att göra den här enkla och goda rabarberpajen