Lutfisk senap recept

Senap till lutfisken

Senap till lutfisken

När vi bodde i Ystad brukade jag köpa lutfisksenap på klostrets julmarknad. Där satt en kvinna och rullade en senapskula i en keramikskål med bruna senapsfrön och senapsdoften var stark
Lutfisk med skånsk senapssås

Lutfisk med skånsk senapssås

Skölj lutfisken noga och lägg den i kallt vatten några timmar. Krossa senapsfröna i en mixer eller mortel och låt dem svälla i vattnet till en senap
Lutfisk med knaperstekt  bacon

Lutfisk med knaperstekt bacon

Ser-vera fisken med bacon, ärter, potatis och kryddpeppar eller senap. Låt lutfisken ligga i kallt vatten ett par timmar innan tillagning
Lutfisk med senapssås

Lutfisk med senapssås

8 3 1/2 kg lutfisk 1 1/2 msk salt Vit sås 50 g smör 1/2 dl vetemjöl 8 dl mjölk 1 1/2 tsk salt 2 krm mald vitpeppar Senapssås 50 g smör 1/2 dl vetemjöl 8 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm mald vitpeppar 2 msk fransk senap 1/2 msk Brun Farin Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lutfisk

Lutfisk

Vill man kan man även tillsätta lite skånsk senap. Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten ett par timmar
Kokt lutfisk

Kokt lutfisk

Ugnskokt lutfisk. Har lutfisken skinn ställer du med skinnet nedåt. Täck lutfisken med aluminiumfolie. Låt det inte lutfisken gå förlänge då smälter lutfisken bort
Lutfisk med parmaströssel

Lutfisk med parmaströssel

Smaksätt med salt, peppar och senap. Servera lutfisken med såsen. Gör så här Låt lutfisken ligga i kallt vatten 2–3 tim. 1½ kg lutfisk, MSC märkt. 1 tsk dijonsenap. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ kg lutfisk, MSC märkt 5 skivor parmaskinka 3 tsk salt Sås. 3 msk Arla® Svenskt Smör 3 msk vetemjöl 5 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 tsk dijonsenap kryddpeppar eller svartpeppar
Lutfisk med vitvinssås

Lutfisk med vitvinssås

Tillsätt senap och koka ytterligare några minuter. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Koka upp vin, vatten, buljongtärning och grädde
Lutfisk med vitvinssås och bacon

Lutfisk med vitvinssås och bacon

Tillsätt senap och koka ytterligare några minuter. lutfisk. dijonsenap. Koka upp vin, vatten och buljongtärning samt grädde och låt koka utan lock ca 10 minuter
Lutfisk med parmaströssel

Lutfisk med parmaströssel

Smaksätt med salt, peppar och senap. Servera lutfisken med såsen. Låt lutfisken ligga i kallt vatten 2–3 tim. 1 1⁄2 kg lutfisk. 1 tsk dijonsenap
Grov skånsk senap

Grov skånsk senap

Det allra enklaste receptet består av krossade senapskorn och vatten. Krossa senapskornen i en kraftig bunke med senapskula eller använd en mortelstöt, tillsätt vattnet efter hand tills senapen fått smidig konsistens
Skånsk senapssås

Skånsk senapssås

Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul