Visste du att… lutfisken behövs på julbordet, inte bara av traditionella skäl, utan för att den är alkalisk/basisk och därmed balanserar den övriga julmaten som är mer syrarik och fet
lutfisk. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrörd i vatten om du tycker att såsen är för tunn. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i panna utan fett
Servera lutfiskenmed såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Servera lutfiskenmed såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Ta upp den med en hålslev. Smaka av med senap, salt och svartpeppar. 1 Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. 2 Knaperstek pancettan eller baconet. 5 kg lutfisk. 100 g tärnad pancetta eller bacon
Värm sås och bacon. Red eventuellt av med lite maizena utrörd i vatten om du tycker såsen är för tunn. Servera med nykokt potatis och nykokta sockerbönor
Lutfisk förpackningen finns som står på hur man göra med att koka fisken. Klick lite av smör i kastrull smält med lite vetemjöl, blanda tills den blir släta
Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. När fisken är färdig lägger man på det hackade baconet och serverar med potatispurén och ärtorna
Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Blanka av med 25 g margarin. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Lutfiskmed norska tillbehör, vilket är potatis, sirap, ärtstuvning, knaperstekt bacon och brunost. Det är ju trots allt mysigt med julgran och om den inte dog av komma-in-i-vardagsrum-chocken, samt har fått tillräckligt med vatten under sin tid inomhus, kanske det börjar växa kottar på den, eller nya granskott, fulla av c-vitamin
Visste du att… lutfisken behövs på julbordet, inte bara av traditionella skäl, utan för att den är alkalisk/basisk och därmed balanserar den övriga julmaten som är mer syrarik och fet