Lutfisk kryddpeppar recept

Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Lutfisk med knaperstekt  bacon

Lutfisk med knaperstekt bacon

Ser-vera fisken med bacon, ärter, potatis och kryddpeppar eller senap. Låt lutfisken ligga i kallt vatten ett par timmar innan tillagning
Lutfisk med lutfisksås | Recept från Köket.se

Lutfisk med lutfisksås | Recept från Köket.se

nymald kryddpeppar. Till servering nymald kryddpeppar kokt potatis. Sjud lutfisken i lättsaltat vatten tills den är mjuk rakt igenom, ca 10–15 minuter. 1 kg urvattnad lutfisk. 2 kryddpepparkorn. 1 kg urvattnad lutfisk 2 schalottenlökar 1 msk smör 100 g rökt sidfläsk, tärnat 2 dl frysta ärtor. Lutfisksås 5 dl mjölk 2 kryddpepparkorn 2 kryddnejlikor 2 msk smör 2 msk vetemjöl salt och peppar
Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Lutfisk - flipp eller flopp?

Lutfisk - flipp eller flopp?

Jag vill äta den traditionellt med vit sås och gröna ärtor och mycket kryddpeppar. Gillar ni lutfisk eller bara tycker att den luktar illa
Lutfisk

Lutfisk

Smaka av med salt, vitpeppar, kryddpeppar och en gnutta socker. Gör detta ÄVEN om det står på förpackningen att lutfisken är färdigurvattnad
Lutfisk som tapas?

Lutfisk som tapas?

½ tsk stött kryddpeppar.  Så här kan det bli om man vill göra tapas av heliga lutfisken. Tillsätt salt och kryddpeppar
Lutfisk

Lutfisk

Servering Strö grovmalen kryddpeppar över fisken och rör ned lite i såsen. Skölj lutfisken och lägg den i rikligt med kallt vatten över natten
Kokt lutfisk

Kokt lutfisk

Ugnskokt lutfisk. Har lutfisken skinn ställer du med skinnet nedåt. Täck lutfisken med aluminiumfolie. Låt det inte lutfisken gå förlänge då smälter lutfisken bort
Lutfisk med parmaströssel

Lutfisk med parmaströssel

kryddpeppar eller svartpeppar. Servera lutfisken med såsen. Gör så här Låt lutfisken ligga i kallt vatten 2–3 tim. 1½ kg lutfisk, MSC märkt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ kg lutfisk, MSC märkt 5 skivor parmaskinka 3 tsk salt Sås. 3 msk Arla® Svenskt Smör 3 msk vetemjöl 5 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 tsk dijonsenap kryddpeppar eller svartpeppar
Lutfisk med bakad silverlök

Lutfisk med bakad silverlök

Tillsätt kryddpeppar, svartpeppar och smör. Ta ut lutfisken ur sin förpackning och torka den med pappershandduk