Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
lutfisk. Finhacka purjolöken och dillen och rör ner i senapen. Senapssill 2 förpackningar 5-minuters inläggningssill2 dl senap1/2 dl socker1 dl majonnäs1 dl gräddfil2 dl hackad dill (jag gillar när det är mycket dill, du kan halvera mängden)1 dl hackad purjolöksalt och peppar Skär sillfiléerna i mindre bitar, ca 2 cm breda. 2 dl hackad dill
Den berömda rödspättan på wärdshuset (eller Panget som vi kallar det här ute) som jag själv ätit nästan varje gång jag varit på wärdshuset, eller lutfisken med musslorna
Till middag ska vi äta hos mina föräldrar (igen), det bjuds på lutfisk. Jag använde lika delar persilja, basilika och dill, eftersom jag inte hade några färska örter hemma så använde jag frysta
Dill - 343 mg. Lutfisk (kokt) - 210 mg. 30 g (ca 1,25 dl) hackad dill. 30 g (ca 1,25 dl) hackad dill. Mjölk och andra produkter baserade på mjölk som t
Revbensspjäll, Jansson, Lutfisk, Julkorv, Omelett saknar du kankse. Lägg upp dena gravade laxen och riv det yttersta skalet av citronen över, Hacka dill fint och stör över lite
I dag kan jag inte vara förutan lutfisk till jul, och det av den enkla anledningen att jag nu har den ytterst viktiga och totala kunskapen om hur den skall tillredas för att bli perfekt