Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Vanligtvis brukar vi alltid ha ris à la Malta som dessert efter lutfisken på annandagen. Blanda ägg, mjölk och socker och rör ner blandningen i gröten tillsammans med saffranssaltet så att allt är väl blandat
Vispa samman ägg, mjölk, salt och vitpeppar. Varva benfri, kokt lutfisk skuren i mindre bitar, skivad potatis och strimlad lök (som brynts i smör) i en smord form med höga kanter
Blanda samman ris, ägg, grädde och mjölk. Plocka lutfisken i mindre bitar och vänd i smeten. Servera lutfiskpuddingen med skirat smör och citronklyftor
Det är alltså ungefär samma råvara som vi utgår från när vi gör lutfisk till jul, fast i Ligurien blöter man upp fisken i rinnande färskvatten istället för soda
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Planerna var nämligen att mina barn och barnbarn skulle varit här idag på en lutfiskmiddag, men då alla inte uppskattar lutfisk hade jag planerat lasagnen som ett alternativ