Just nu är det dessutom en diskussion om kvarg ska var i lussekatterna eller inte - jag går på intelinjen men har vaniljyoghurt och lite grädde i mina istället för mjölk
lika bra med tex creme fraiche, grekisk yoghurt, turkisk yoghurt,. matlagningsyoghurt. Första advent idag, inte för att man kan tro det, med blåst, ösregn och 6 plusgrader, men mysigt blir det när adventsljusstakar och julgardiner kommer upp och lussekatter är ett måste en dag som denna, så tokgott, då jag inte gillar russin dekorerar jag mina med pärlsocker, ännu godare. Grädda små saffransbröd, tex vanliga lussekatter gräddas mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter
Själva bullreceptet vill jag minnas blev himla bra som floydades till med vaniljyoghurt. I morse bestämdes i alla fall att det måste bakas mer Lussekatter idag
Forma degbitarna till flätor, längder, kransar, bullar, lussekatter eller egna trevliga former. Tag fram yoghurt eller fil samt jäst en stund före tillredning av degen och låt dessa bli något rumstemererade
Det är så många som redan har tjuvstartat med adventsmyset, och jag är verkligen sugen, men jag ska försöka att vänta med lussekatter och glögg till första advent