Dags att baka små gyllene lussekatter. Saftiga lussebullar med kesella 1 pkt jäst, för söta degar (50 g) 150 g rumsvarmt smör5 dl mjölk, gärna röd (3%) 1 burk kesella naturell, (250 g, 10%) eller Kesella vanilj för en sötare smak0,5 tsk salt2 dl socker3 pkt saffran, (1-1,5g) 1 st ägg17 dl vetemjöl special1 st ägg1 dl russin, låt ligga i vatten en stund så förblir det mjuka i ugnen
Dela och skrapa ur vaniljstången. Bästa lussekatterna. Rör ner vanilj och saffran i mjölken. Än är det tid kvar till Luciafirande men kunde inte hålla mig ifrån att baka lussekatter i lördags
Jobbade eftermiddag och hem och bakade lussekatter, gjorde kalljästa med ljummen mjölk och rumsvarmt smör, hade kesella vanilj i och nymald kardemumma, gjorde hälften med russin och hälften med vita chokladprickar inryckta
Lussekatter kan bli lite tråkiga tycker jag. Och vanilj. 1 vaniljstång. 1 vaniljstång. 1 månad kvar till första advent, och det börjar bli dags att fylla frysen