Saffransbröd. Baka ut till valfritt saffransbröd. Frys gärna in saffransbrödet samma dag. Första advent idag, inte för att man kan tro det, med blåst, ösregn och 6 plusgrader, men mysigt blir det när adventsljusstakar och julgardiner kommer upp och lussekatter är ett måste en dag som denna, så tokgott, då jag inte gillar russin dekorerar jag mina med pärlsocker, ännu godare. Grädda små saffransbröd, tex vanliga lussekatter gräddas mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter
Frys in de som inte skall ätas upp omedelbart - saffransbröd torkar fort. Årets lussekatter. Självklart skall jag dela med mig av ett riktigt bra recept på lussekatter
Bakade ett härligt juligt bröd i veckan, luktade verkligen jul i hela huset, lussekatter. -), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbröd med saffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det är inte sista gången jag bakar detta bröd, fast nästa gång så gör jag två mindre limpor, fick ett jättebröd
Forma degbitarna till flätor, längder, kransar, bullar, lussekatter eller egna trevliga former. Grädda lussekatter och bullar i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter
Pensla lussekatterna med äggstrykning direkt när de kommer ut ur ugnen. Forma dina saffransbröd till önskad form och sätt dem på en bakplåt som du täckt med bakpapper eller silikon duk
Idag har vi tänt första ljuset i adventsljusstaken och snart ska vi mysa med nybakade lussekatter. Jaha, det här är degen jag kommer att fortsätta baka lussekatter - och kanelbullar för den del också, saftiga och underbara
Goda små saffransbröd att fika på i decembermörkret. Alla måste äta dem på Lucia. ca 30 kusar50g jäst150g smör5dl mjölk1 burk kesella/kvarg (250g)2 pkt saffran (á 0