Jag bara älskar saffran och lussekatter och dessa är en klar godkänd LCHF variant. Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter
Jag använde hel saffran som jag lagt någon dag i rom något som jag inte gjort tidigare. I helgen bakade jag Lussekatter på ett lite snabbare sätt än jag brukar
Tryck i russinen i lussekatterna och pensla sedan med uppvispat ägg. Så hur blev dom då, dom där färdiga lussekatterna som var reda att huggas in på senare på kvällen
I dag testade jag att göra Lussekatter enligt recept från 56kilo. (Lägg saffranet i lite mörk rom eller i 1 msk vatten under 20-30 minuter innan för fin färg på brödet. Låt svälla i ca 10 minuter innan du formar lussekatter
Jag peppar vidare på julstämningen med att baka lussekatter. Bakat Lussekatter. 1 g saffran (2 paket) 2 msk rom1 pkt jäst175 g rumsvarmt smör5 dl rumsvarm mjölk2 dl socker 0,5 tsk salt800 g vetemjöl1 dl russinVetemjöl till utbak och ägg till penslingLös upp saffranet i romen och låt stå och dra i 30 minuter. Baka ut till 40 lussekatter, använd lite mjöl till utbaket. 2 msk rom