Lussebullar med Kesella blir extra saftiga - här är receptet. Och så kom jag ihåg varför jag hellre penslar med mjölk precis efter gräddningen istället för ägg innan jag gillar helt enkelt den matta ytan bättre på bullarna
Blanda sedan ner det mesta av mjölet och kessellan. Jag fullkomligen ÄLSKAR lussekatter. 2 dl kessella kvarg. Börja med att smälta 150g smör. När degen jäst klart smälter du 125g smör och sedan blandar du det med 1,5 dl socker och vispar det poröst. Pensla dom sedan med ett ägg, lägg på russin och grädda dom sedan i 12 minuter i 225grader. 2 dl kessella kvarg
Blanda sedan ner det mesta av mjölet och kessellan. Jag fullkomligen ÄLSKAR lussekatter. 150 g smör6 dl mjölk2 dl kessella kvarg 1 msk socker1 g saffran1 ägg11 dl vetemjöl9 dl vetemjöl special 100 g jäst125 g smör1,5 dl strösocker1 ägg till penslingRussinBörja med att smälta 150g smör. När degen jäst klart smälter du 125g smör och sedan blandar du det med 1,5 dl socker och vispar det poröst. Pensla dom sedan med ett ägg, lägg på russin och grädda dom sedan i 12 minuter i 225grader. 2 dl kessella
Men vad härligt att vakna idag med snö utanför fönstret, nu kommer julkänslorna. Frida och jag drog igång med saffransbak så det tog en stund innan det blev fika med första ljuset