De lussekatter ni inte orkar äta upp meddetsamma ska ner i frysen direkt. De där billiga man kan köpa, torra och eländiga, har bara formen och färgen gemensamt med en riktigt god lussekatt
Mortla saffranet tillsammans med lite strösocker. Fördeg. Här kommer ett underbart recept på Lussebullar / Lussekatter som jag snott rakt av från Matgeek
Detta receptet är med en fördeg och jag trodde det skulle vara omständligt men det tycker jag inte att det blev utan det va verkligen värt det tycker jag
Hoppas att ni lyckas bra med mitt recept och tips och får till riktigt mumsiga lussekatter. Forma degen till lussekatter och lägg dem på en plåt under plast (eller bakduk) se till att bullarna är lätt mjölade så att degen inte fastnar i plasten/bakduken
FördegSe till att alla ingredienser till fördegen är rumsvarma. Efter jäsningTillsätt vetemjöl och salt till fördegen och bearbeta väl till en seg och elastisk deg
Äntligen får en trycka i sig en miljon lussekatter. Rör ihop fördegenmed saffranslagen och sockret. Rykande färska från ugnen med en liten kopp glögg eller varm choklad
Pensla lussekatternamed äggstrykning direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt saffransmjölken svalna och häll över den i en bunke med tätsittande lock och ställ den i kylen
Ska du göra bara lussekatter skulle jag nog rekommendera att du istället använder mjölk. Under tiden rör du ihop socker, smör och ägg med antingen elvisp, köksassistent eller för hand