Lussekatter med fördeg recept

Lussekatter med mandelmassa

Lussekatter med mandelmassa

Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskyn och häll ner i fördegen. Fördeg. Snurra remsorna och forma lussekatter
Lussekatter

Lussekatter

De lussekatter ni inte orkar äta upp meddetsamma ska ner i frysen direkt. De där billiga man kan köpa, torra och eländiga, har bara formen och färgen gemensamt med en riktigt god lussekatt
Lussekatter (på riktigt den här gången)

Lussekatter (på riktigt den här gången)

en fördegmed jättelite jäst i. tagit med de tomma burkarna till jobbet som jag går och sniffar i när längtan efter jul och saffran blir alltför stort
Bästa lussekatterna.

Bästa lussekatterna.

Testade en ny variant av recept med att sätta en fördeg som sedan rördes ihop med själva huvuddegen. Och jag bakar alltid bullar med riktigt smör
Underbara Lussekatter

Underbara Lussekatter

Mortla saffranet tillsammans med lite strösocker. Fördeg. Här kommer ett underbart recept på Lussebullar / Lussekatter som jag snott rakt av från Matgeek

Lussekatter med mandelmassa

Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen. Fördeg. Snurra remsorna och forma lussekatter
Mysrys med lussekatter & lussebullar

Mysrys med lussekatter & lussebullar

Fördeg. Varje Lucia går jag upp tidigt på morgonen, kokar kaffe, värmer nybakade lussekatter i ugnen och tittar på tv

Grundrecept på lussekatter

Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskyn och häll ner i fördegen. Dekorera med russin
Grundrecept på lussekatter

Grundrecept på lussekatter

Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskyn och häll ner i fördegen. Dekorera med russin
Lussebullar recept

Lussebullar recept

Detta receptet är med en fördeg och jag trodde det skulle vara omständligt men det tycker jag inte att det blev utan det va verkligen värt det tycker jag
Godaste lussebullarna

Godaste lussebullarna

Hoppas att ni lyckas bra med mitt recept och tips och får till riktigt mumsiga lussekatter. Forma degen till lussekatter och lägg dem på en plåt under plast (eller bakduk) se till att bullarna är lätt mjölade så att degen inte fastnar i plasten/bakduken
Lussebullar

Lussebullar

FördegSe till att alla ingredienser till fördegen är rumsvarma. Efter jäsningTillsätt vetemjöl och salt till fördegen och bearbeta väl till en seg och elastisk deg
Mjölk- och äggfria lussekisar

Mjölk- och äggfria lussekisar

Äntligen får en trycka i sig en miljon lussekatter. Rör ihop fördegenmed saffranslagen och sockret. Rykande färska från ugnen med en liten kopp glögg eller varm choklad
Saffransbullar med vaniljkräm

Saffransbullar med vaniljkräm

Fördeg. Om jag bara fick välja en saffransbulle så skulle jag nog faktiskt till och med välja den här framför lussekatten
Saffransbröd

Saffransbröd

Pensla lussekatternamed äggstrykning direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt saffransmjölken svalna och häll över den i en bunke med tätsittande lock och ställ den i kylen
Saffransbullar

Saffransbullar

Ska du göra bara lussekatter skulle jag nog rekommendera att du istället använder mjölk. Under tiden rör du ihop socker, smör och ägg med antingen elvisp, köksassistent eller för hand