Detta recept ger cirka 18 st lussekatter. • Dela degen i 18 delar och forma dem till lussekatter. • Lägg lussekatterna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter. 50 gram majsmjöl
Degen kan vara kladdig så baka till valfria katter med hjälp av råris eller majsmjöl. Lussekatter (ca 15 st beroende på barnens fantasi). * 80 g rårismjöl alt majsmjöl
Nytt försök att få till något bra recept på glutenfria lussekatter. Forma till lussekatter. GLUTENFRIA LUSSEKATTER 20122½ dl bovetemjöl1½ dl rismjöl1 dl majsmjöl3/4 dl råsocker ½ dl fibrex½ msk fiberhusk25 g jäst1 tsk stött kardemumma½ g (= 1 paket) saffran30-50 g mjölkfritt flytande margarin (= ett rejält sprut)1 dl sojayoghurt naturell2 dl vatten eller mer - degen ska vara lite lätt kletigBlanda alla torra ingredienser samt jäst. 1 dl majsmjöl
Men det är några som inte tycker om smaken av bovetemjöl, så jag testade med kokosmjöl, majsmjöl och potatismjöl idag istället och det blev en annan smak och kokosmjöl har en förmåga att dra till sig vätska väldigt mycket så det blev mindre mjöl