Saftiga, luftiga och ”bulliga” lussekatter. (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver). Blöt och olja händerna lite och forma 10 stycken smala korvar och forma till önskad form, lussekatter snurras i varje ända. 1-2 påse saffran a 50 g (Smaksättning för andra bullar än lussekatter - 1 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver)
Jag bytade ut kardemumma mot saffran och psyllium mot fiberhusk. Få ha tända ljus, klä granen, slå in julklappar, julhandla, lussekatter, kvällsmys, umgås med nära och kära, varma drycker och god mat
Sådana här lussekatter tycker jag är godast utan saffran med kardemumma. Kommentera Lussekatter. 50 g jäst5 dl mjölk1 1/2 dl ljust muscovadosocker1/2 tsk salt2 tsk kardemumma150 g rumsvarmt smör15 dl vetemjölRussin Pensling. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kalla mjölkenTillsätt resten av mjölken, sockret, salt och kardemummaKlicka i smöret i bitar samt mjöl och russin och arbeta degen i minst 15 min i maskin och ännu längre för hand. 2 tsk kardemumma
Mortla saffran med lite socker och kardemumma, tillsätt det tillsammans med socker, sirap och salt. Woop ili woop snart är det lucia och det är den tid på året vi frossar i härligt gyllenbruna lussekatter
½ tsk kardemumma. Smält smör och tillsätt saffran. Tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt. 50 g jäst smulas i en degbunke och mjölkblandningen hälles på