Lägg lussekatterna på ett bakplåtspapper. Pensla lussekatterna med den uppvispade ägg/saltblandningen. Dela degen i 20 bitar och forma lussekatter. 125g Lätt Kesella 1 % fett mager kvarg
Tillsätt sedan mjölk och det smälta fettet. Dagen till ära delar jag ett recept på lussekatter. Lussekatter utan gluten, mjölk och vitt socker – Foto Annika Malm
Smält margarinet i en kastrull, blanda fettet med mjölken, låt temperaturen bli 37 grader (fingervarmt). Forma degen till ca 20 st lussekatter och lägg dem på bakplåtspapper på plåt
Nästan varje år brukar jag göra ett gäng lussekatter och ett gäng fyllda bullar/längder av något slag, och det är alltid de fyllda bullarna som går åt först
Forma degen till lussekatter och lägg dem på en plåt under plast (eller bakduk) se till att bullarna är lätt mjölade så att degen inte fastnar i plasten/bakduken
Det är dessutom väldigt fettsnålt. 1,5 dl lättmjölk (eller valfri fetthalt). Dela den i 10 bitar och baka ut till lussekatter. 160 kcal18 g kolhydrater7,7 g protein6 g fett Nyttiga lussebullar
Lussekatter. Smöret och fettet i mandelmjölet kan krypa ut ur kakorna lite under gräddningen, men det dras tillbaka igen om de får svalna någon minut på plåten
Har era familjer börjat baka lussekatter än. Så för er som är sugna på lussekatter till mellis men vill spara tid eller letar efter ett bättre alternativ, här är receptet