Vi har precis avnjutit en god lunch och bakat ett gott bröd med zucchini och blåbär. 60 g finriven zucchini (det tog väldigt lång tid för mig att riva den så jag mixade bara en bit zucchini i en matberedare). 60 g finriven zucchini
Men bara pesto kan man ju inte äta för grunden är grynmix (ris + linser + frön), snabbfrästa champinjoner, lök och zucchini och så tomater och basilika
Överblivna rester lägger jag gärna i en omelett till brunch eller lunch nästa dag. Zucchini är verkligen gott att använda i olika blandningar med lök eller som här med tomat och vitlök
I always buy a little extra salmon when I make this dish so I can take left overs for lunch because if I am going through all that trouble to break out the spiralizer, I am definitely making a few days worth
Årets variant, som jag nu ätit till både lunch och middag i dagarna tre, är helt vegetarisk och faktiskt så god att man inte ens saknar kött eller fisk
Så idag fixade jag till skivor av rökt kassler, kokt potatis & en varm krispig grönsaksröra med broccoli, zucchini, röd paprika, aubergine & gul lök som fick fräsa i lite smör, smaksatt med vitlök, pressad citron & flingsalt
Enkelt och gott tillbehör till middagen eller lunchen. Fylld zucchini är ett bra alternativ till t ex potatis eller ris när man ska äta ett bit kött, kyckling eller fisk
Dessutom zucchini och parmaskinka. Italiensk gnocchi, ungefär som det här receptet. Fast kantareller istället för champinjon och parmesan istället för mozzarella