Räckte till en middag och en lunch, ungefär. Skala och skär rödbetorna i bitar. Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honung och en matsked balsamicovinäger
Skala och hacka valfria rotfrukter/grönsaker (morot, lök, paprika, palsternacka, rödbetor, potatis osv), häll i en form tillsammans med olja och kryddor, grädda i ugnen ca 30-40min
Kylskåpet är fullt av, ja massor, men rätt mycket rödbetor, ah, en nykokt rödbeta med en klick smör. Det började med att jag skulle koka potatis som jag hade tänkt äta till två äppelbiffar som blev över sen i förrgår
Tänkte bara lägga upp några måltider som jag har gjort när jag varit själv hemma. Det är inga recept utan bara lite inspiration om någon känner för att prova något nytt och kanske lite konstigt enligt många
Kycklingen var Indieninspirerad och den var väldigt god och saftig och det vi åt till var en sallad med rödbetor och granatäpple, en sallad med mango, avokado, böngroddar och rödklök, en mangosås och marinerade champinjoner
Nedan ser ni våran härliga lunch som serverades på påskafton beståendes av diverse olika sillar, den gravade laxen och en parmesankorg (recept på den senare)
Till en lunch och en middag behövs ungefär. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Vilken fantastisk färg - det gjorde det ännu roligare att äta upp min lunch. Jag borde kanske döpa om den här bloggen till Blomkålsbloggen, för det känns som jag skriver blomkålsrecept minst en gång i veckan