Luftiga tekakor recept

Luftiga tekakor

Luftiga tekakor

Snabba saftiga luftigatekakor. Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost
Luftiga Tekakor - Recept

Luftiga Tekakor - Recept

Recept på 12 st Tekakor. Ingredienser. 50 g smör eller ½ dl flytande smör. 5 dl mjölk. 50 g jäst. 1 tsk salt. 2 msk socker
Saftiga/luftiga tekakor av det grövre slaget.

Saftiga/luftiga tekakor av det grövre slaget.

Tekakorna går alldeles utmärkt att köra några sekunder på högsta effekt i micron, för att få den där nygräddade känslan, om brödet ”torrat till sig”
Luftiga tekakor

Luftiga tekakor

Inget märkvärdigt recept på tekakor, men dock väldigt goda. Dela degen i 20 lika stora delar och kavla ut till tekakor. Grädda tekakorna i 6-7 minuter i mitten av ugnen

Luftiga tekakor

Luftiga och saftiga, precis som man vill ha dom. Dessa tekakor blev verkligen så goda. Arbeta till en smidig deg ca 5 min i maskin (degen får gärna vara lite lös, då blir tekakorna garanterat saftiga). Sätt ugnen på 250 grader och grädda tekakorna i ca 6-8 min
Mjuka luftiga tekakor

Mjuka luftiga tekakor

Sådana där perfekta mjuka och luftigatekakor. I avsnittet var det en av mammorna som bakade tekakor och vi blev oerhört sugna på det hela familjen
Glutenfria tekakor med havre

Glutenfria tekakor med havre

Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Glutenfria tekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor. 5 dl vatten2 1/2 dl havregryn50 gr margarin50 gr jäst2 msk socker1 tsk saltca 8-10 dl vetemjöl specialGör så här
Supersnabba tekakor

Supersnabba tekakor

De fick jäsa i värmen och blev väldigt luftiga och fina. Gjorde dessa supersnabba tekakor häromdagen. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilken form man vill
Tekakor med morötter

Tekakor med morötter

Med manitoba blev tekakornajätteluftiga i konsistensen. Till den goda soppan igår bakade jag jättegoda tekakor med morötter i
Tekakor på vassle

Tekakor på vassle

Gjorde tekakor utan havregryn idag då det blir lite luftigare. Var sugen på att testa att baka med vasslen jag hade över efter äggosten så därför fick de bli lite härligt goda tekakor, svårt att säga om vasslen ger någon direkt annorlunda smak, men jag använde det istället för mjölk
Tekakor med fullkorn och kvarg

Tekakor med fullkorn och kvarg

Servera tekakorna nybakade. 1. Blanda havregryn och mjölk i en kastrull. Låt stå 5 min. Rör om och värm till 37°
Tekakor med Ölandssmak

Tekakor med Ölandssmak

Jag har skrivit det förut och skriver det igen, man kan inte ha för många recept på tekakor. Dagens bak har härliga ingredienser från Öland, Ölandsvete och Ölandshonung
Tekakor

Tekakor

)Och tekakorna är helt fantastiskt goda och luftiga, jag lovar att ni inte blir besvikna. Idag har jag bakat urgoda tekakor, och super snabbt gick det också
Tekakor på havre och graham

Tekakor på havre och graham

Hade flera paket med äggostvassle över från senast jag gjorde äggost och brödet blir så mycket luftigare med vassle
Tekakor

Tekakor

Luftigatekakor med havregryn. Luftigatekakor med havregryn. 30 stycken. 8 dl havregryn. 1 l mjölk. 100 g smör