Inget märkvärdigt recept på tekakor, men dock väldigt goda. Dela degen i 20 lika stora delar och kavla ut till tekakor. Grädda tekakorna i 6-7 minuter i mitten av ugnen
Luftiga och saftiga, precis som man vill ha dom. Dessa tekakor blev verkligen så goda. Arbeta till en smidig deg ca 5 min i maskin (degen får gärna vara lite lös, då blir tekakorna garanterat saftiga). Sätt ugnen på 250 grader och grädda tekakorna i ca 6-8 min
Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Glutenfria tekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter
Tekakor som blir luftiga och smakar alldeles förträffligt. Ingredienser till ca 20 st tekakor. 5 dl vatten2 1/2 dl havregryn50 gr margarin50 gr jäst2 msk socker1 tsk saltca 8-10 dl vetemjöl specialGör så här
De fick jäsa i värmen och blev väldigt luftiga och fina. Gjorde dessa supersnabba tekakor häromdagen. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilken form man vill
Gjorde tekakor utan havregryn idag då det blir lite luftigare. Var sugen på att testa att baka med vasslen jag hade över efter äggosten så därför fick de bli lite härligt goda tekakor, svårt att säga om vasslen ger någon direkt annorlunda smak, men jag använde det istället för mjölk
Jag har skrivit det förut och skriver det igen, man kan inte ha för många recept på tekakor. Dagens bak har härliga ingredienser från Öland, Ölandsvete och Ölandshonung
)Och tekakorna är helt fantastiskt goda och luftiga, jag lovar att ni inte blir besvikna. Idag har jag bakat urgoda tekakor, och super snabbt gick det också