De blev faktiskt precis så luftiga som jag hoppades på. Jag skulle baka frukostbullar men kom på att det var roligare att baka semlor med tanke på fettisdagen imorgon… Nu har vi i alla fall vetebullar hemma =) Det blev mycket goda semlor av dem
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagen imorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns. De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Nu, nu är det äntligen dags för årets första semlor. Själva bullen bakar jag väldigt ofta så även om det just idag resulterar i semlor så är bullreceptet mitt bidrag till Månadens Sötssak i utmaningen Klassiker på webben söta saker
Bakade lite härligt mumsiga semlor till lördagskvällen. Semlor. Semlor. Så gott, passar ju bra nu när det snart är semledagen, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Testade att göra lchf semlor för första gången idag, dessa blev riktigt saftiga, luftiga och goda. Låt semlorna svalna och skär sedan ett lock på varje semla
Vetedeg till semlor1. Så lyckas du med semlornaMandelmassa till semlor1. Värm mjölken till ca 30 grader. Blanda i jästen och rör om tills jästen löst sig i mjölken
Om man behandlar degen rätt, blir dessa semlorluftiga och fina. - Byt ut vetemjölet mot proteinrikare mjöl tex Manitoba Cream, detta ger luftigare och saftigare semmelbullar