Luckan recept

Lucka 1 - gelé-/marmeladgodisar

Lucka 1 - gelé-/marmeladgodisar

Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Lucka 7: Dadlar med ädelost eller bacon

Lucka 7: Dadlar med ädelost eller bacon

Hand upp den som kommer äta nå gott ikväll. Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen
Lucka 23: Mörk chokladfudge på mitt vis

Lucka 23: Mörk chokladfudge på mitt vis

Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Lucka 17: Tomtefudge

Lucka 17: Tomtefudge

Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Lucka 8: Stekt ankbröst med korintsås

Lucka 8: Stekt ankbröst med korintsås

Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff. Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender
Lucka 1 - Nobisås

Lucka 1 - Nobisås

NobisåsKoka 2 ägg exakt 2 minuter och kyl sedan av dem. Blanda 1 tsk salt, 2-3 krm nymalen vitpeppar, 2 msk rödvinsvinäger, 2-3 msk finhackad schalottenlök, 1/2 tsk finhackad vitlök, 1 tsk dijonsenap i en matberedare
Lucka 14: Glöggryta

Lucka 14: Glöggryta

Har ni provat använda glögg i maten. Glöggen med dess goda kryddning passar perfekt i t. ex. grytor. Ni kanske tycker att det låter konstigt
Lucka 21: J:s juleskumscheesecake

Lucka 21: J:s juleskumscheesecake

Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vi tidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
Lucka 3 - Fröknäcke

Lucka 3 - Fröknäcke

Lucka 3 - Fröknäcke. Publicerad 2013-12-03 06. 00. 00 i Jul. Fröknäcke. 2 dl majsmjöl. 1 dl solrosfrön. 1 dl linfrön
Lucka 8 – Kalvsylta

Lucka 8 – Kalvsylta

Kalvsylta från Långkok för LCHF och Paleo Foto Mikael Eriksson. Kalvsylta. 1 kg kalvkött med ben. 1 liter vatten + 1msk salt
Lucka 21: Treveckorssallad med rödkål och apelsin

Lucka 21: Treveckorssallad med rödkål och apelsin

Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin

Lucka 23: Skumma drinkar

Dagens inlägg är ett gästinlägg från Sveriges främsta skumtomtedrinkexpert A. Om man inte är ett stort fan av julsnaps så finns det roligare sätt
Lucka 7 - Klassisk inlagd sill

Lucka 7 - Klassisk inlagd sill

Klassisk inlagd sill. 3 dl vatten. 2 dl socker. 1 dl ättika, 12%. 1 röd lök. 5 cm purjolök. 1 morot. 10 kryddpepparkorn
Lucka 20: Mars Crispies

Lucka 20: Mars Crispies

Vi brukar ha en massa sorters julgodis, men i år har vi bara gjort en variant - än så länge. Vi får se hur många fler vi hinner göra
Lucka 11 - Gravad lax

Lucka 11 - Gravad lax

Gravad lax är ett måste på julbordet enligt mig, och smakmässigt så den blir helt klart godast om man gravar själv