Ljust surdeg recept

Ljust bondböd med surdeg

Ljust bondböd med surdeg

Tillsätt surdeg och salt. 1 dl surdeg. Smula jästen i en bunke. Rör ut i lite av vattnet. Arbeta in ca 2/3 av mjälet till en smidig deg
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

lördag morgon, så mata surdegen på fredag morgon, gör degen på fredag kväll och grädda det på lördagmorgon
Ljust bröd på skållad råg

Ljust bröd på skållad råg

Det är väldigt inne att baka med surdeg just nu fast ibland kan man ju variera sig för man kan baka väldigt goda bröd på vanlig jäst också
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

Jag är fortfarande nybörjare och har mycket att lära men idag testade jag att göra ett ljustsurdegsbröd som blev riktigt gott
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

Blanda i surdegen och kör i 3 minuter. 2 dl vetesurdeg. Rör ut jästen i vattnet i assistentens skål. Tillsätt vetekross och vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin
Ljust bröd med havrekli

Ljust bröd med havrekli

Surdegen från gårdagen. Rostat surdegsbröd smakar speciellt gott. Surdegen från gårdagen. 1 dl rågsurdegsgrund. 1 dl rågsurdegsgrund
Ljust naturligt glutenfritt formbröd

Ljust naturligt glutenfritt formbröd

Som så ofta är det surdeg i. Dags för brödbak igen och denna gången ville jag försöka få till ett ljust och saftigt formbröd
Ljust surdegsbröd på två sätt

Ljust surdegsbröd på två sätt

Blanda surdeg, jäst och vatten i en stor skål eller i en degblandare. Ljus surdeg. Nu är surdegen färdig att användas
Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

bubblig surdeg av vete eller råg. dag 1. Blanda allt utom saltet i 5 minuter, eller tills degen är helt blandad
Ljust levainbröd

Ljust levainbröd

Levain betyder egentligen bara surdegsbröd. Här har jag bakat ett ljust bröd med knaprig skorpa. 1 dl surdeg (gärna rågsur). 1 dl surdeg (gärna rågsur)
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Rör ut surdeg och jäst i vattnet. Det som inte ryms i formen sparar du i en glasburk i kylen, det blir din surdeg nästa gång du bakar
Recept på surdeg + Galet gott surdegsbröd

Recept på surdeg + Galet gott surdegsbröd

Blanda sedan i surdegsgrunden. 150g surdegsgrund av vete (från receptet ovan). Dag 5 har du en färdig surdegsstart. (Jag lät min surdeg bara stå framme på bänken till dag 7 när jag skulle baka. Ljust bröd ska ha en innertemperatur på 93–96 grader och mörkt, grovt bröd 97–98 grader
Stort och ljust med dinkel

Stort och ljust med dinkel

Surdegen från igårkväll. 60 g vetesurdegsgrund. 40 g rågsurdegsgrund. 60 g vetesurdegsgrund. 40 g rågsurdegsgrund
Brödigt

Brödigt

Dessutom gjorde vi ett valfritt bröd som då blev ett ljustsurdegsbröd bakat med min surdeg. Våran grupp gjorde ett ljust standard i bakmaskin, ett ljust utan sirap och ett ljust utan olja
Segt, håligt och väldigt gott

Segt, håligt och väldigt gott

Det här receptet är ganska likt ljust och gott med lite råg, men jag har stuvat runt mjöl och vatten en aning, och så bakar jag ut det på ett annat sätt