Idag blir en lugn och skön dag i köket. Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
En del av mig gillar det för det blir väldigt vackert, ljust och tyst. Det som är gott när man tillagar kött länge är att det blir så mört och faller nästan isärbara du tittar på det
Serveras på ljust bröd med en kall corona. Det knapriga köttet, en fräsch sallad någon sås eller röra. Så här i starten av säsongen känns det helt rätt
Låt matfettet bli ljust brunt, och bryn filén fint runtom. Jag hittade en riktigt fin bit närproducerad rostasfilé från Lövsta Kött som jag inte kunde motstå
Tag upp köttet ur marinaden och torka av. 2 dl ljust muscovado socker. Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. Grilla köttet i en hel bit tills den är 69 grader i mitten. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp i skivor. 2 dl ljust muscovado socker