½ dl ljusarussin. Strö över russin och. 5 apelsiner, skalade och skivade 50 g salladsblad ½ dl ljusarussin 50 g valnötter crema di balsamico att ringla över (ca ½ dl) Lägg apelsinskivorna på ett uppläggningsfat tillsammans med salladsblad
Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna. Ingen i hushållet gillar russin i vetebröd, så istället sticker jag i en skållad mandel i ”knopparna”
Variera med andra bär och frukter, gojibär, inkabär, äpplen, aprikoser, dadlar, katrinplommon, berberisbär, ljusarussin, blåbäreller annan valfri fruktblandning
5 dl ljummet vatten, ca 34 - 35 grader50 g färsk jäst½ dl kallpressad avocadoolja1/4 dl flytande honung eller agavesirap2 msk nyponmjöl - helst malt av hela nyponet, inte bara skalet, eftersom mycket nyttigheter sitter i fröna1 dl chiamjöl1 dl hampamjöl 3/4 dl solroskärnor3/4 dl pumpafrön3/4 dl skalade hampafrön1/4 dl linfrön - jag tog ljusa linfrön men mörka går lika bra1 dl torkade berberis - kan bytas mot russin, lingon eller något annat bär/frukt3 dl mörkt bovetemjöl3 dl rårismjöl2 msk malda psylliumfrön/husk½ msk saltLös jästen i vattnet, och tillsätt olja och honung
I England är sconesen ljusa och luftiga skapelser som oftast kavlas ut och tas ut till rundlar med mått och serveras med Clotted Cream och sylt, marmelad eller curd