Ljusa russin recept

Kyckling med russin

Kyckling med russin

Blanda vin, grädde, smulad buljongtärning och russin. 1 1/2 dl ljusarussin. Gnid kycklingen med citron. Häll olja i en ugnsform
Chokladglöggkaka med russin

Chokladglöggkaka med russin

Avsluta med mjölet som blandats med russinen. 2 dl ljusarussin. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Apelsinsallad med russin och valnötter.

Apelsinsallad med russin och valnötter.

½ dl ljusarussin. Strö över russin och. 5 apelsiner, skalade och skivade 50 g salladsblad ½ dl ljusarussin 50 g valnötter crema di balsamico att ringla över (ca ½ dl) Lägg apelsinskivorna på ett uppläggningsfat tillsammans med salladsblad
Naturligt glutenfria lussebullar

Naturligt glutenfria lussebullar

Russin till garnering. Tryck i russin och pensla med uppvispat ägg. Bullar som är färdigjästa – väntar på russin och pensling
Saftiga lussebullar

Saftiga lussebullar

 Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna. Ingen i hushållet gillar russin i vetebröd, så istället sticker jag i en skållad mandel i ”knopparna”
Amerikansk Äppelpaj

Amerikansk Äppelpaj

Våren har inte varit särskilt varm och solig, så då får man ljusa upp det hela i köket istället, tycker jag
Glutenfritt Omegabröd med massor av nyttiga fettsyror och berberis

Glutenfritt Omegabröd med massor av nyttiga fettsyror och berberis

5 dl ljummet vatten, ca 34 - 35 grader50 g färsk jäst½ dl kallpressad avocadoolja1/4 dl flytande honung eller agavesirap2 msk nyponmjöl - helst malt av hela nyponet, inte bara skalet, eftersom mycket nyttigheter sitter i fröna1 dl chiamjöl1 dl hampamjöl 3/4 dl solroskärnor3/4 dl pumpafrön3/4 dl skalade hampafrön1/4 dl linfrön - jag tog ljusa linfrön men mörka går lika bra1 dl torkade berberis - kan bytas mot russin, lingon eller något annat bär/frukt3 dl mörkt bovetemjöl3 dl rårismjöl2 msk malda psylliumfrön/husk½ msk saltLös jästen i vattnet, och tillsätt olja och honung
En dubbel tiger

En dubbel tiger

Skeda först i nästan allt av den ljusa smeten, sedan en sked mörk smet, för att avluta med lite mer ljus
Marmorerad kaka

Marmorerad kaka

Blanda samman mjöl med bakpulver och russin. Varva den ljusa och den mörka smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. 5 dl russin
Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

I England är sconesen ljusa och luftiga skapelser som oftast kavlas ut och tas ut till rundlar med mått och serveras med Clotted Cream och sylt, marmelad eller curd

Morots- och nötbollar med gojibär

350 gram morötter, 1 röd lök, 1 äpple, 3 dl valnötter (50/50 mandel/valnöt), 1 dl russin (gojibär), 1 msk finriven ingefära, 1/2 röd spansk peppar utan kärnor (chilikrydda), 1 dl kokt kall quinoa eller hel bovete (groddat bovete), 1 dl kikärtsmjöl, 2 msk svarta sesamfrön, 2 msk oskalade ljusa sesamfrön, 0,5 dl kallpressad rapsolja (kokosolja), salt& nymald svartpeppar. 1 dl russin