Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Lägg det hackade i en kastrull med ingefära, soja, apelsinjuice, fransk senap, vinäger, muscovadosocker, kryddpeppar, kryddnejlika, svartpeppar och stjärnanis
1 chili4 vitlöksklyftor2 lagerblad1 knippa timjanmald kryddnejlika mald kryddpepparmald muskotnöt7 msk ljus rom6 msk vitvinsvinäger(lök från riset, läs längre ner i receptet)Sallad. Hacka vitlök och chili och blanda med 2/3 av löken, 2 lagerblad, timjan, så mycket kryddor du känner för (typ 1/2 tsk eller mer), rom, vinäger och en msk flytande honung
Efter det blandar man vinäger och bikarbonat och rör ner det i smeten. 0,75 msk ljusvinäger. 1tsk ljusvinäger. Häll mjölken i ett glas och tillsätt 0,75 msk vinäger. 0,75 msk ljusvinäger
Var försiktigt, om det blir för varmt, blir marängen ljus brun, men smakar fortfarande gott. kan man tillsätta 1tsk vinäger för att få det styvt. In i ugnen kanske 5 min, tills den fått en fin ljusbrun färg på toppen
Blanda sojamarinaden av risvinäger, socker, vitt vin, ljus soja, mörk soja samt sesamolja. Lägg i en skål och blanda med marinaden av salt, maizena, äggvita och ljus soja
Blanda sedan ner vinäger och vaniljsocker. Chokladtårta med jordnötssmör, sylt och chokladganachetopping Chokladbotten2 cup Vetemjöl2 1/2 cups Strösocker3/4 cup Kakao2 tsk bikarbonat1 tsk salt1 cup matolja1 cup gräddfil1 1/2 cups vatten2 msk vit vinäger1 tsk vaniljsocker2 äggVärm ugnen till 175 grader. Chokladganchetopping225 gram 65%-ig choklad3 msk jordnötssmör2 msk ljus sirap1/4 cup vispgrädde1/4 cup mjölkSmält choklad, sirap och jordnötssmör över ett vattenbad. 2 msk vit vinäger