100 g ljus choklad. 150 g ljuschoklad. 100 g ljus choklad. 150 g ljuschoklad. Tänk att om en vecka är det mors dag och vilken mamma (eller någon annan för den delen) älskar inte choklad
Här har jag i stället valt att baka med en ljus choklad, dels för att tillfredsställa dem som föredrar som ljus choklad, dels för att den passar så väl till glöggsmaken
Här är några tryffelrecept som jag tycker är goda. Vit chokladtryffel. Häll tryffelsmeten i en plastad form och låt stå i rumstemperatur tills den stelnat
I en stor bunke blandar du smör och farinsocker till en ljus och fluffig kräm. Rör ner vaniljsockret. Gradvis tillsätter du mjölet och mjölken, rör väl om efter varje tillägg
Den ljusatryffeln tar längre tid att stelna. Pudra kakao över de mörka och florsocker över den ljusa. Forma små kulor eller spritsa ut tryffeln i små knäckformar
Tryffel. Strö på jordnötter på den kalla kakan och häll tryffeln ovanpå. Ställ kallt tills tryffeln stelnar helt och servera sedan med grädde, glass eller sorbet
till min stora glädje fick vi varsin rejäl påse med finhackad ljus choklad. Här är den bottnad med en len tryffel och det gör den om möjligt ännu godare
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Dekoreras med lite smält ljus choklad. Chokladtryffel. Börja med att till dekoren riva rumstempererad choklad med en kniv eller osthyvel, så kan man använda resterande choklad till tryffel