Blanda matlagningsgrädde, kycklingfond, ljus redning och sherry i en kastrull. Servera med sherrysås, ugnsrostade potatishalvor med rosmarin, stekta champinjoner kokta haricots verts och röd mangoldsallat
Shaoxing (risvin) eller halvtorr sherry (tex Amontillado). Häll i ca 2 msk Shaoxing eller halvtorr sherry efter stekpannans/wokens insida, rör och blanda hela tiden. 2 tsk ljus soja (japansk). 3 tsk Shaoxing (risvin) eller halvtorr sherry (tex Amontillado)
2 msk risvin eller sherry. 0,5 dl ljus soja. 2 msk risvin eller sherry. 0,5 dl ljus soja. Bulgogi är en populär rätt på Koreanska restauranger och för alla oss som älskar kött och asiatiska smaker är det ren kärlek
Sila och red med ljus maizenaredning. Smält sockret, tillsätt bären, sherryn och fonden. 2 dl sherry. Låt steken nästan tina och skär den i små tunna skivor typ renskav
Sherry kanske man inte har hemma, men det ger det där lilla extra, så spring och köp. 2 msk sherry. 1 msk ljus fransk senap. 2 msk sherry. 1 msk ljus fransk senap
Tillsätt 3 msk socker eller florsocker per glas och rör blandningen riktigt ljus och pösig i glaset - det tar litet tid men är väl värt besväret. Tillsätt sedan efter tycke och smak 3 - 4 cl konjak, madeira, sherry eller portvin eller nypressad apelsin- eller citronsaft - det senare för barn och bilförare