Ljus sherry recept

Vilken sherry i maten?

Vilken sherry i maten?

En lätt, ljus, torr sherry med tydliga jästtoner och karaktär av mandel, gröna äpplen och gröna oliver
Dubbelmarinerad rostbiff med dressing

Dubbelmarinerad rostbiff med dressing

2 dl torr sherry. Blanda samtliga ingredienser till marinad 1. Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden
Thailändska räkor med paprika

Thailändska räkor med paprika

Blanda sherry, soja, socker och 1 msk vatten. 1 msk ljus soja. 1 tsk torr sherry. Värm en wokpanna med oljan
Vitlöks- och svampfylld fläskfilé med sherrysås

Vitlöks- och svampfylld fläskfilé med sherrysås

Blanda matlagningsgrädde, kycklingfond, ljus redning och sherry i en kastrull. Servera med sherrysås, ugnsrostade potatishalvor med rosmarin, stekta champinjoner kokta haricots verts och röd mangoldsallat
A real turkey dinner

A real turkey dinner

Smålöken skalas och steks på låg värme i smör och ljus sirap till dess att löken är mjuk och genomstekt och söt och underbar
Damma av grytan!

Damma av grytan!

Torsk, lax och scampiFonduetipsBuljongen görs extra stark och smaksätts med en skvätt rött vin till kött eller vitt vin/sherry till fisk
Kung Pao-kyckling

Kung Pao-kyckling

Shaoxing (risvin) eller halvtorr sherry (tex Amontillado). Häll i ca 2 msk Shaoxing eller halvtorr sherry efter stekpannans/wokens insida, rör och blanda hela tiden. 2 tsk ljus soja (japansk). 3 tsk Shaoxing (risvin) eller halvtorr sherry (tex Amontillado)
Rödkokt sidfläsk

Rödkokt sidfläsk

1 dl ljus soja (hittade till slut en variant i butiken som jag tror var rätt). 2 msk sherryvinäger (skulle varit torr sherry eller risvin)
Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Mao Zedongs Rödkokta Sidfläsk

Skär sidfläsket i 3x3 centimeter stora kuber. Behåll fettet. och svålen, det förbättrar smaken. Gillar du inte dessa delar så kan du ta bort
Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi – koreansk grillrätt

2 msk risvin eller sherry. 0,5 dl ljus soja. 2 msk risvin eller sherry. 0,5 dl ljus soja. Bulgogi är en populär rätt på Koreanska restauranger och för alla oss som älskar kött och asiatiska smaker är det ren kärlek
Souvas

Souvas

Sila och red med ljus maizenaredning. Smält sockret, tillsätt bären, sherryn och fonden. 2 dl sherry. Låt steken nästan tina och skär den i små tunna skivor typ renskav
Kinesisk krispig apelsinkyckling

Kinesisk krispig apelsinkyckling

1,5 dl kolsyrat vatten eller ljust öl, iskallt. 2½ msk ljus soya (t ex japansk). 4 tsk risvin eller torr sherry (kan uteslutas)
Fläskfilé à la Solvik

Fläskfilé à la Solvik

Sherry kanske man inte har hemma, men det ger det där lilla extra, så spring och köp. 2 msk sherry. 1 msk ljus fransk senap. 2 msk sherry. 1 msk ljus fransk senap
Smördegsinbakad kassler

Smördegsinbakad kassler

Blanda grädde, sherry, buljong och ljus redning i en kastrull. Servera kasslerpaketen med kokt ris, sallad och sherrysås
Dagens recept: Marinerade kalla ägg

Dagens recept: Marinerade kalla ägg

Tillsätt 3 msk socker eller florsocker per glas och rör blandningen riktigt ljus och pösig i glaset - det tar litet tid men är väl värt besväret. Tillsätt sedan efter tycke och smak 3 - 4 cl konjak, madeira, sherry eller portvin eller nypressad apelsin- eller citronsaft - det senare för barn och bilförare

3 underbara rätter...

Ljus chokladcappuccino. Lax med kräftstjärtar, potatis och sherrysås. Ljus Chokladcappuccino. Lax med sherrysås