Mät upp romoch fyll upp med julmust. Garnera med apelsin, citron eller lime 4 cl rom, ljus eller mörk. 0,5 skiva eller liten klyfta apelsin, citron eller lime
Jag önskar dig en glad, ljusoch trevlig Lucia i denna den mörkaste av årstider. Att värma dryck med kryddor är en tradition med gamla anor i Sverige, den kom från början just från Medelhavet och de gamla grekerna ochromarna
Då var det december, en ljusoch vacker månad på många sätt, mitt i midvintermörkret. Jag föredrar den här glöggen alkoholfri, men vill du spetsa den lite så rekommenderar jag en skvätt mörk rom
Blanda créme fraich, hackade räkor, rom, ost, dill och smaksätt med citronpeppar. Neej, nu snöar det igen, vill inte ha mera snö… Fast när man har tagit en långpromenadoch kommer in så känns det väldigt skönt, vintern kan vara härlig ändå
God och fräsch var den i alla fall med smak av passionsfrukt ochcitron (från lemonaden). Den här fördrinken kom till av vad jag hade hemma och vad jag tyckte passade och resultatet blev en riktigt god fördrink
Det är maj och regnet bara öser ner. Jag tycker det är hemskt och lite deprimerande. Man kan ju alltid göra en sangria med massor av frukt och jordgubbar
Enligt broschyren jag fick av en mycket entusiastisk fiskdiskhandlare har Skrei grönt ljus från WWF och MSC och förpackas, behandlas och transporteras enligt en definierad standard
Riv skalet av citronenoch kläm ur saften i en skål. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom
Vispa äggulor och strösocker i en rostfri bunke tills det blivit en ljus kräm och där du kan dra lite av smeten över resterande smet och det formar sig ett band som sakta smälter in i smeten
För lite extra semesterfeeling kan man spetsa med lite ljusrom. Å andra sidan innebär det att man kan elda i öppna spisen och mysa med tända ljus på kvällarna utan dåligt samvete
Emma och jag, som hade promenerat halvvägs till Lotta var törstiga och sög i oss den på två röda. blanda vatten, socker, maizena ochcitronsaft i en kastrull
Droppa rommen över russinen. Blanda äppelskivorna med russin, nötter, socker, kanel ochcitronsaft. Arbeta ihop vetemjöl, salt, ägg, olja och ljummet vatten till en smidig deg