Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig. 2 msk ljus sirap. 3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten. 2 msk ljus sirap. 3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Tillsätt sedan den valfria mjölkersättningen och vald mjölmix blandad med bakpulver. 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Sempers fin mix, Finax bruna, Lailas gula). 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Sempers fin mix, Finax bruna, Lailas gula)
Arbeta in mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad. 1/2 dl ljus sirap. 6 1/2 dl glutenfri mjölmix. Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. 1/2 dl ljus sirap. 6 1/2 dl glutenfri mjölmix. Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning
Här kommer nästa recept med min egen naturligt glutenfria fullkornsmjölmix. Mjölmixen har jag lagt upp recept på här så att du kan blanda den själv och baka enkla, näringsrika, fiberrika och naturligt glutenfria bröd av
Häll ut degen på mjölat bakbord och jobba in resterande mjölmix. 1 dl ljus sirap. 9-10 dl glutenfri mjölmix. (vill du baka hönökakor med vanligt mjöl utesluter du fiberhusk och byter ut glutenfri mjölmix och rismjöl till 4 dl rågsikt och 9-11 dl vetemjöl). 3) Blanda bakpulvret med rismjölet och häll sedan i ca 8 dl av mjölmixen och rismjöl omvartannat. 1 dl ljus sirap. 9-10 dl glutenfri mjölmix. (vill du baka hönökakor med vanligt mjöl utesluter du fiberhusk och byter ut glutenfri mjölmix och rismjöl till 4 dl rågsikt och 9-11 dl vetemjöl)
Blanda mjölmixen med bakpulvret och vänd ner det i smeten växelvis med chokladblandningen. Jag tycker att när man använder glutenfria mjölmixer så måste man vispa smeten lite när allt är i
2 dl glutenfri mjölmix (ljus). 2 dl glutenfri mjölmix (ljus). Att baka gluten- och laktosfritt behöver inte vara särskilt avancerat och det behöver inte smaka så annorlunda mot vanliga bakverk
Arbeta in mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad. 1/2 dl ljus sirap. 6 1/2 dl glutenfri mjölmix. Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. 1/2 dl ljus sirap. 6 1/2 dl glutenfri mjölmix. Ca 1-2 dl glutenfri mjölmix till utbakning
4 msk ljus sirap eller honung. 4 msk ljus sirap eller honung. ca 9 dl – 10 dl mjölmix (gärna Leilas Blå). 2) Tillsätt resten av mjölken, sirap, salt och ägg samt vetemjölet (mjölmix för glutenfritt) och rågsikten (havregrynen för glutenfritt) i omgångar. ca 9 dl – 10 dl mjölmix (gärna Leilas Blå)