Här har jag i stället valt att baka med en ljus choklad, dels för att tillfredsställa dem som föredrar som ljus choklad, dels för att den passar så väl till glöggsmaken
Lättbakade snittar med mjölkchoklad är smaskens. 1 msk ljus sirap. 400 g mjölkchoklad eller mindre. lägg ut tre rader med mjölkchokladbitar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. 1 msk ljus sirap. 400 g mjölkchoklad
1130 g mjölkchoklad, 40 %. 1130 g mörk choklad, 70 % 130 g mjölkchoklad, 40 % 3 dl vispgrädde 60 g smör, rumsvarmt 8 dl mjölk, 3 %Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader
Mjölkchokladvarianten hittade jag hos Kryddburken, vars godbitar är mycket snyggare än mina. Mjölkchokladfudge3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl ljus sirap50 gram smör2 msk flytande honung100 g mjölkchokladBlanda grädde, socker och sirap i en kastrull. 1 dl ljus sirap. 100 g mjölkchoklad
Hade inga nötter som receptet angav utan fick använda mandel i stället och den tilltänkta mörka chokladen fick bytas mot Marabou mjölkchoklad som gömts från gottesugna små fingrar