Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao. Se till att kakan inte bränns. Ta ut kakan. Vänd kakan och lägg den på ett nytt bakplåtspapper som är täckt med ett tunt lager socker
Skär upp kakan i rutor som går jätte bra att frysa. Under tiden rör vitorna till hårt skum blanda i socker och kokos, bred blandningen över kakan och grädda ytterligare i ca 20 min
220 g smör 2 dl socker 5 msk ljus sirap 5 dl. 5 msk ljus sirap. Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det. 4 msk kakao. 200 g grovt hackad mörk choklad (jag tog ljus marabou choklad, och i de andra M&M). 4 msk kakao. 200 g grovt hackad mörk choklad (jag tog ljus marabou choklad, och i de andra M&M)
Bred såsen över kakan. Kaka. Blanda alla ingredienser till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten. 4 msk ljus sirap. 200g ljus choklad
4 msk kakao (hoppa över kakaon om man vill göra ljusa kakor). 200 gram grovt hackad mörk choklad (går att byta ut till eller lägga till vit eller ljus choklad också). 4 msk kakao (hoppa över kakaon om man vill göra ljusa kakor). 200 gram grovt hackad mörk choklad (går att byta ut till eller lägga till vit eller ljus choklad också)
Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljus variant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
Kaka till påsk. Recept på mandelkaka med kolasås och hallon. Kanske åker denna mandel och kolakaka med i utfyktskorgen under någon av de kommande dagarna
Kavla ut degen till en stor kaka, ca 3 mm tjock. 1 dl ljus sirap. Mandelmördeg. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman mandelmassan, mjölet, smöret och saltet till en smulig massa