Puylinserna har flyttat in i de fina salongerna och många toppkockar använder den lilla gröna linsen som tillbehör till allt från kött, fisk och fågel och f o m nu finns det gott om plats för dem i mitt skafferi
Det är uppenbart att ni är ett Kristusbrev skrivet genom vår tjänst, inte med bläck utan med den levande Gudens Ande, inte på tavlor av sten utan på tavlor av kött i era hjärtan
Sedan skall oljan helst förvaras i en mörk flaska och inte stå i dagsljus då det är en fettsyra som väldigt fort oxiderar och därmed snarare gör mer skada än nytta i kroppen
Idag var det ju dags att tända tredje ljuset i adventsstaken och idag har vi även tagit fram alla tomtarna, älskar tomtar och brukar köpa nya varje år, det ska vara tomtar i varje hörne
Köttfärs på risbädd - Kött på ris. Ingredienser till köttfärs på risbädd. Börja med att blanda köttfärs, finhackad ingefära, strimlad vårlök och sesamolja i en skål
Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja
Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Med ljuset syns det att det är dags att ta tag i städningen. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Vi bestämde oss för att använda nötkött som vi har hemma i frysen, och tog en rejäl bit fin högrev. Gnid in köttet utan att putsa det med pressad vitlök, rapsolja, spiskummin, svartpeppar, koriander, soja socker och tomatpuré och lägg ner i grytan
Själv har jag inga storslagna planer men ett besök på kyrkogården ska det iaf bli på lördag för att tända ljus för de som inte längre finns här hos oss