Den här glutenfria formfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk. Formfranska är ett klassiskt mjukt bröd som passar utmärkt att rosta
Ett skiva rostad formfranska med en skiva god ost på är oslagbart på morgonen eller som mellanmål och det behöver inte vara särskilt svårt att lyckas med sin formfranska
Formfranska. Lite kuriosa i sammanhanget är att den första smörgåstårtan såg dagens ljus just i Östersund, den skapades av Konditor Gunnar Sjödahl på Wedemarks för 50 år sen
2 förp rasken ljusformfranska. 2 förp rasken ljusformfranska. Jag tänkte jag skulle delge er receptet på denna italienska smörgåstårta jag gjorde i helgen
så jag och mamma ska gå till graven och göra fint och sätta en bukett blommor och tända ett ljus. 4 skivor surdegsbaguette, alt formfranska. 1 tsk ljus sirap. 4 skivor surdegsbaguette, alt formfranska. 1 tsk ljus sirap
-))Detta är ett ljust bröd, som är väldigt gott, speciellt nybakt. 1 pkt jäst5 dl ljummet vatten2 tsk ljus sirap2 tsk honung1 dl olivolja (Jag brukar ta hälften olivolja och hälften matolja för jag är inte så glad för alltför mycket olivoljesmak. 2 tsk ljus sirap
Den här formfranskan är fantastiskt god att rosta och perfekt för snittar. Min formfranska25 g jäst2 1/2 dl fingervarmt vatten1 tsk flytande honung1 tsk ljus sirap1/2 dl olivolja1 tsk salt2 dl havregryn. 1 tsk ljus sirap