Någon matlagning blev det inte igår, vi hade nämligen en ljus stund och fick ett infall att äta kvällsmat på ett av våra absluta favoritställen i stan, Hos Morten
Låt småputtra några minuter och tillsätt sedan grädde, fond, soja och dijonsenap. 1 msk kycklingfond (koncentrerad). 1/2 msk ljus soja. 1 msk kycklingfond (koncentrerad). 1/2 msk ljus soja
majsena, ljus redning . Tillsätt kryddor, fond och 5 dl vatten. 1 1/2 msk kalvfond . Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna
Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Men det gör ju ingenting för allt ljus som kommer in är mer än välkommet. Hel kyckling i Crock pot 2 port + matlåda1 hel kyckling1 vitlöksklyfta1 msk olja½ tvättad citron, rivet skal1 morot1 gul lök2 palsternackor½ rotselleri1 msk kycklingfond1 dl vitt vin½ tsk rosmarinsalt och peppar2 dl grädde till såsenSkiva vitlöken tunt och tryck in skivorna under skinnet på kycklingen. Häll vin och fond i grytan, lägg på locket och tillaga på den låga inställningen i 8 timmar
Häll på vatten, fond, ris och bönor när löken är lite mjuk. 1 chili4 vitlöksklyftor2 lagerblad1 knippa timjanmald kryddnejlika mald kryddpepparmald muskotnöt7 msk ljus rom6 msk vitvinsvinäger(lök från riset, läs längre ner i receptet)Sallad