Har du ingen saffranshonung kan du ta vanlig ljus flytande honung och själv tillsätta lite saffran. Den här fiskrätten är inte särskilt märkvärdig i sig, men såsen gott folk
Blanda i en låg vid kastrull lätt crème fraiche, hummerfond, ljus redning, mjölk och apelsinskal. Skär fisken i bitar, salta och peppra bitarna och lägg ner dem i såsen
Den hör rätten hittade jag i Hugh Fearnley-Whittingstalls Three little things och hittade upp den lite genom att addera chili samt förmarinera fisken i lime
Puylinserna har flyttat in i de fina salongerna och många toppkockar använder den lilla gröna linsen som tillbehör till allt från kött, fisk och fågel och f o m nu finns det gott om plats för dem i mitt skafferi
Det finns nu också odlade jätteräkor som fått grönt ljus av WWF och dom är ASC-märkta. En krydda som jag stötte på flera gånger var piri-piri som användes till såväl kött som fisk
Lägg i fisken. Låt småputtra tills fisken är vit i köttet, (späd ev. 2 msk ljus soja. Skär alla grönsakerna i tändstickstjocka strimlor (purjon på längden
Sedan skall oljan helst förvaras i en mörk flaska och inte stå i dagsljus då det är en fettsyra som väldigt fort oxiderar och därmed snarare gör mer skada än nytta i kroppen
Jag bjuder på fisk idag. Jag är lite tråkig när det gäller fisk, köper lax i olika varianter och torskrygg, kan bli en bit tonfisk eller hälleflundra någon gång men oftast är det torsk och lax
Jag längtar till advent, när det blir ljusare ute igen. Tärna fisken, salta den och lägg åt sidan. För även om det är elektriskt ljus så finns det väl ingen som kan säga att det inte piggar upp