Själv har jag inga storslagna planer men ett besök på kyrkogården ska det iaf bli på lördag för att tända ljus för de som inte längre finns här hos oss
Häll av buljongen och spara den samt köttet, löken och morotsbitarna vid sidan. Har du använt fett kött som karré eller fett kotlettspill så får du låta buljongen svalna helt - gärna i kylen - så att du kan skimma bort fettet på ytan av buljongen
12 dl buljong. 11 tsk ljus dijonsenap. 2 dl buljong 1 dl grädde 1-2 tsk kinesisk soja 1 tsk ljus dijonsenap arrowrot, och vatten persilja, hackadFräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Häll i buljongen och låt grytan småkoka cirka 45 minuter
Tillsätt buljongen och stekskyn. 12 msk ljus soja eller någon tsk kinesisk soja. 11 tärning kycklingbuljong. Späd skyn med vatten och buljongtärning till totalt 5 dl och koka upp i en kastrull
Nu när vi kommit in i säsongen med myskvällar med tända ljus passar grytor väldigt bra. Häll på vin och buljong och lägg i tomatpure, lagerblad och vitlök
ljus sirap. (jag använde finhackade champinjoner, morötter och gul lök som jag stekte i rikligt med smör tills de var lagom al dente)salt & peppar (och en gnutta socker)andra kryddor om så önskassmörkålspad eller buljong
Velouté - En ljus grundsås på fisk-, kalv- eller fågelbuljong, smör och eventuellt mjölk. Beurre blanc – En ljus smörssås som passar till nästan all sorts fisk
Smaka av med honung, knappt en msk och höj eventuellt upp sältan en aning med ljus soja. Den goda hemgjorda kycklingbuljongen åkte ner i en vietnamesisk kycklinggryta