Smaksätt grönkålssalladen med äppelvinäger, olivolja, salt och peppar. Oj vad tiden går, det var verkligen inte meningen att det skulle dröja så länge mellan inläggen i denna blogg
Men ibland händer det att även frun i köket får feeling, djupdyker i kylen och fixar till en spännande sallad av fynden hon hittat där, som dagens krämiga grönkålssallad vi spisade förra veckan till en bit snabbrimmad ugnsbakad torsk
Ljummen päronvinägrett. Sallad. Späda grönkålsblad. Ädelost. Rostade valnötter. Fördela grönkålsbladen på tallrikar, strö över rostade valnötter och riv över osten
Ljummen päronvinägrett. Sallad. Späda grönkålsblad. Ädelost. Rostade valnötter. Fördela grönkålsbladen på tallrikar, strö över rostade valnötter och riv över osten
Servera helst ljummen. Visst är det legitimt att fyllas av julpepp redan nu. Jag har i alla fall kommit igång med mina julrecept, och idag är det dags att bjuda på det första
Smakar lika god ljummen som varm. Efter att ha bjudit på mandelfrikadeller, rotsaksfrestele & grönkålssallad (del 1) samt grönkålspaj, rotfruktssallad, hummus & fyllda ägghalvor (del 2) plockar jag idag in en sötsyrlig julsallad med svenska äpplen, fänkål och valnötter, en underbart god vegetarisk champinjonsufflé som kan ersätta paté eller sylta, och så några bollar förstås - på fetaost, smaksatta med soltorkade tomater och spenat
Karamelliserad rosmarinkryddad palsternacka med grönkålssallad. Det här blev verkligen så stört bra. Palsternacka är generellt något som jag borde käka oftare eftersom det en en grym rotfrukt