I "Det goda enkla" hittade jag ett recept på ett kryddigt linsris med lök och dill som lät smarrigt att servera tillsammans med den helgrillade kycklingen
Mustigt linsris. Linsris med nejlika, kanelstång och chili – Indisk risrätt. ”Mustigt linsris” kallas denna risrätt i kokboken ”Indisk matlagning” av Anne Wilson
Följ instruktioner och måttangivelser på ris förpackningen MEN tillsätt ca ½ dl extra vatten eftersom linserna skall koka medEftersom linserna kokar tillsammans med riset och koktiden då blir lite längre än normalt för röda linser, så kommer färgen att blekna och linserna kommer knappt att synas mellan riskornen när allt är klartServera torsk och linsriset med mycket sås till
Posts related to Indisk kidneyböngryta - Kidneybönor i kryddig sås - Masala rajmaLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalKikärtsgryta med kanel, kardemumma och yoghurt - Kabli chanaVitkål med ärtor, tomat och indiska kryddor - Bund gobi aur materMustigt linsris - Masoor dal pullao - Indisk risrätt med linser, nejlika och kanelstångDela
Posts related to Dall med indiska kryddor- Ayurvedisk linsrätt med färsk korianderGröna linser med citron och kryddpeppar - Ayurvedisk linsrättMustigt linsris - Masoor dal pullao - Indisk risrätt med linser, nejlika och kanelstångKlassisk indisk linsgryta - DalSquash i currysås - Krämig ayurvedisk squashcurry - Dudhi kariDela
Posts related to Blomkålsris - Indiskt ris med blomkål - Phulgobi pulaoMustigt linsris - Masoor dal pullao - Indisk risrätt med linser, nejlika och kanelstångAloo gobi - Indisk gryta med potatis och blomkålBiryani - Vegetarisk indisk risrättIndiskt ris med frukt och mandel - Kashmiri pulaoDela
Skölj linserna och blötlägg dem i kallt vatten över natten. Sila av dem väl före kokning. Skölj riset under rinnande kallt vatten i en sil tills vattnet är klart