Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
När den stekts mjuk lät jag tomatpurén och curryn fräsa med en minut, för att få maximalt med smak. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Häll på vatten och krossade tomater, och lägg i linser samt buljongtärningar. Häromdagen blev det en otroligt god och kryddig linsgryta till middag, fylld med godsaker som spenat, potatis och linser
1 burk (400 g) krossade tomater. Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning och låt puttra i cirka tio minuter, tillsätt därefter linserna och puttra ytterligare 5 minuter. 1 burk (400 g) krossade tomater
Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om curryn och äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar