En värmande linsgrytamed indiska smaker. Jag har länge velat visa er en god linsgryta. Jag toppade min med naturell tjock yoghurt samt hackade rostade salta mandlar
Servera linsgrytanmedyoghurtröran som rörs ner i linsgrytan och smaksätter grytan. Den toppades med en paprika-curry yoghurt som lyfte fram det där lilla extra
Vi åt vår linsgrytamed en bit bröd och en klick yoghurt på. Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om curryn och äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
För min del drar termin två snart igång och med lärdom från vårterminen så har jag så smått börjat bunkra upp i frysen med matlådor och diverse hemgjorda biffar att ta till efter långa skoldagar, eller på morgonen när det inte finns någon lunchlåda att tillgå
Servera med färsk koriander, en klick yoghurt och bröd att bryta och doppa i grytan. Höj värmen och fräs ihop löken med kryddorna ett par minuter under omrörning
Servera indisk linsgrytamed koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Blanda gurka, vitlök och strimlad mynta medyoghurten. Koka linserna tillsammans med lagerblad, kardemummakapslar och spiskummin enligt anvisning på förpackningen