Garam masala + kokosmjölk = sant. En värmande linsgryta med indiska smaker. Ni låter detta koka samman med en tjock krämig kokosmjölk samt garam masala
Indisk linsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Jag vet inte exakt hur en äkta indisk dhal smakar men den här linsgrytan är i alla fall mycket god
Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiska linsgrytan Daal
• Salt, peppar och indiska kryddor (gurkmeja, kardemumma, garam masala, koriander mm). Efter att ha helgat Särimner i en dryg vecka är jag nu så trött på julmat att jag kan gallskrika
Servera linsgrytan med couscousen samt en klick yoghurt. Som den här Tikka Masalan med linser. Tillsätt tomatpuré, tikka masala, kanel, torkad och färsk (riven) ingefära samt peperoncini
Bryn lök, morot, potatis och linser i smör i en kastrull tillsammans med garam masala och kanel. I går när Louise och Nils var här slängde jag ihop en Linsgryta till två hungriga mammor
1 tsk garam masala. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i en stekpanna. Lägg löken i en gryta. Stek köttfärsen (den behöver inte bli helt genomstek)