Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans med curryn. 1 lök. 2 vitlökar. chili, curry, dahl, frysa, kokosmjölk, krossade tomater, Linser, linsgryta, mango chutney, paprika, röd currypasta, Ris, tunnbröd, vatten, vitlök, zucchini Till 4-6 portioner. 1 lök 2 vitlökar 2 små zucchini
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd
Tillsätt lök och morot, och fräs runt några minuter. Lättgjord, nyttig och betydligt godare än den ser ut på bilden är den här vegetariska linsgrytan, som får smak av curry och kokosmjölk
4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
För att de skall vara sammanhängande, skär inte bort för mycket av underdelen på löken. Fräs dessa med löken i matoljan i en tjockbottnad stor kastrull eller mindre gryta ett par minuter
Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg. Under tiden linsgrytan puttrar, blanda yoghurt med finhackade myntablad och smaka av med salt