Servera indisklinsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. 1/2 lime. Lägg allt i en skål och blanda med 1/2 msk pressad limesaft och salt. 1/2 lime 1/2 krm salt
½ lime, pressad saft. Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiskalinsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiskalinsgrytan Daal
Vi blev lite less på den heta linsgrytan med berbere som vi brukar göra, så jag försökte göra en daal (som jag alltid äter på Chowkeeng här i stan) och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra
Här är en linsgryta med indisk touch. Det är morötter, lök, linser, krossade tomater, vitlök, lime, curry, spiskummin, ingefära, kanel, grönsaksbuljong och vitpeppar
Blanda angiven mängd lök med kokos, pressad lime och smaka av med salt. Dahl, den indiskalinsgrytan är dessutom en riktig ekonomiräddare såhär i Januari