Har du inte linser hemma, går det precis lika bra med gula ärtor. Linscurrygryta med indisk kryddning eller Dhal som det heter i indien, skulle lika gärna kunna vara gul ärtsoppa med lite kryddor istället
Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, grönsaksbuljong och vatten. Massor av kryddorna i kvällens dhal är ekologiska från Urtekram
Röda linser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan. Daal (dal, dhal) är en klassisk, indisk gryta som är krämig och värmande på det där sättet som bara indisk mat kan vara
Tillsätt hackad tomat, vatten och linser, salt och peppar. Indisk linsgryta – Dhal. Paneer är en indisk färskost som kokas av mjölk och citronsaft, och sedan silas och pressas
Vi äter vegetarisk mat varje tisdag, och den här veckan blev det en mycket god dhal (indisk gryta) med röda linser, körsbärstomater och härliga kryddor
En god och kryddig linsgryta med indiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl gröna linser1 gul lök, hackad2 morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt linser, vatten och alla kryddor och låt koka i 15 min. 3 dl gröna linser
Häll i linser och tillsätt tomater, kokosmjölk, vatten och grönsaksfond. Idag blir det en indisk linsgryta med naanbröd, ris, myntayoghurt och äpplechutney
Det går ut på att man kokar ihop linser krämiga med lite vatten och kokosmjölk och att man toppar med massa goda kryddor som man fräst och dragit ut alla aromer i lite olja